De Coupe du Monde de la Patisserie is de meest prestigieuze internationale patisseriecompetitie die elke twee jaar wordt gehouden op de Sirha beurs in Lyon. De feiten: selectie vanuit 5 continenten, 20 landen in de finale, 60 internationale chefs op een 2 dagen durende wedstrijd. Een chocolade showstuk, het carven van een ijssculptuur, een sierstuk van suiker en diverse eetbare onderdelen zoals desserts staan op het programma.
In 2009 waren het Jeroen Goossens, Arthur Tuytel en Ivo Wolters die voor het laatst ons land vertegenwoordigden. Het beste resultaat wat we ooit haalden was in 2005 met een zilveren medaille voor de overall prestatie en de prijs voor “Best in Icecarving”. Nu 15 jaar later wordt het tijd om de wedstrijdmentaliteit af te stoffen.
Deelname biedt Nederland een unieke kans om onze culinaire expertise op een wereldwijd podium te tonen, wat onze nationale trots en internationale reputatie versterkt. Het bevordert innovatie en vakmanschap binnen de Nederlandse patisserie, en inspireert jong talent door hen de mogelijkheid te geven om te leren en te excelleren in hun vak. Bovendien draagt het bij aan de groei en duurzaamheid van het niveau van de patisserie in Nederland door kennisoverdracht en educatie te stimuleren.
Commissie Coupe du Monde Team bestaat uit Tamara Hoogerwaard, Ramon Huigsloot en Michiel van Gorp. Zij zorgen voor de projectstructuur en continuïteit naar toekomstige jaren. De coach van het team is niemand minder dan Jeroen Goossens. Deze creatief vakman heeft ruime ervaring in de wedstrijdarena, in het bijzonder van Coupe du Monde.
Voor 2027 zullen Tom van de Veen, Bart de Gans en Peter Remmelzwaal strijden namens Nederland:
“Deelname aan het kampioenschap draait niet (alleen) om de individuele bijdrage of het behalen van een podiumplaats. Voor ons is het geslaagd als de drempels voor deelname zijn verlaagd, doordat het voor Nederlandse kandidaten inzichtelijk is wat de competitie inhoudt en dat ze erbij ondersteund worden. Met onze deelname zetten we de eerste stap, in de hoop dat dit naar meer smaakt voor de sector.”
De deelnemers voor 2027 zijn Tom van de Veen, Bart de Gans en Peter Remmelzwaal.
MEET TEAM NLIn de route naar het podium zijn sponsoren onmisbaar. Heb je interesse om bij te dragen als partner? Informeer dan direct naar de mogelijkheden.
IK WIL PARTNER WORDENMet deze 3 ervaren meesters zet Nederland stappen op het internationale podium van de zoete kunst. Spannend? Jazeker. Maar met torenhoge enthousiasme gaan zij voor de winst! We snappen dat je natuurlijk niets wilt missen. Binnenkort meer over dit spannende avontuur. De eerste stap is de European Pastry cup 2026!