De Europese kwalificatie van de Coupe du Monde de la Patisserie vindt plaats op de SIRHA Bake & Snack op 18 en 19 januari in Parijs. De wedstrijd bestaat uit drie onderdelen met als eerste spektakelstukken, van ijs die neemt Bart voor zijn rekening, van chocolade, dat doet Tom en Peter maakt een showstuk van suiker. Die wil je natuurlijk alle drie zien! Dan de proeven van bekwaamheid met de focus op smaak waarbij een re-invented Tarte Tatin, street food chocolate en een ijsdessert gepresenteerd moet worden. En als laatste onderdeel het samenstellen van een buffet.
Daarbij gaat het niet alleen om de looks en vakkennis, ook al zijn die heel belangrijk. Er wordt ook gekeken naar aspecten als vernieuwing, no waste&sustainability, solidariteit&inclusiviteit, Nederlandse presentatie en kennis-overdracht naar volgende generaties. Alle onderdelen moeten bovendien in een uitermate strak tijdschema gemaakt en gepresenteerd worden aan diverse juryleden. Hoofd jury is Pierre Hermé om maar aan te geven dat de lat niet laag ligt. Kortom, dit wil je niet missen.
We kunnen natuurlijk niet wachten om het team aan te moedigen! Of Bart, Peter, Tom en coach Jeroen op zondag 18 januari of maandag 19 januari aan de bak moeten, wordt ongeveer een maand van tevoren bekendgemaakt via een loting. Wat we wél al kunnen verklappen: we hebben een prachtig programma voor jullie samengesteld!
Op de niet-wedstrijddag hoef je je niet te vervelen, in tegendeel. Dwaal heerlijk door Parijs en doe bij zoveel mogelijk boulangers, patissiers en chocolatiers inspiratie op. Wij bieden je een online inspiratiegids met ruim 100 adressen én een link naar Google Maps. Voor slechts €25 stippel je jouw route uit in een handomdraai. Je ontvangt de online gids begin januari in je mailbox.
Doe mee met de Behind the Scenes Tour: een culinaire ontdekkingstocht waarbij je natuurlijk volop mag proeven én een exclusief kijkje krijgt achter de schermen. Voor €50 beleef je een inspirerende dag samen met andere enthousiaste vakgenoten: de ideale gelegenheid om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.
De tour combineert proeverijen, bezoeken aan topzaken en verhalen van bevlogen ondernemers. In kleine groepen verken je Parijs met het openbaar vervoer, onder begeleiding van een ervaren patissier.
Perfect voor wie niet per se zoveel mogelijk adressen wil afvinken, maar liever de diepte in gaat, zich laat verrassen en wil genieten. Dat wil zeggen: geen planning, geen route-stress, gewoon een dag lang inspiratie en lekkers.
Na de prijsuitreiking op 19 januari aan het einde van de middag trekken we de stad in en openen we ons eigen Holland House in Parijs. We doen dat bij Brasserie Delaville Café een typische Franse brasserie vlakbij het hippe Canal Saint-Martin.
Om 19.00 uur gaat het feest van start: een oranje avond met een walking dinner en twee drankjes voor €50. We vieren dat TeamNL weer meedoet en misschien ook wel dat we door zijn naar de Coupe du Monde in Lyon 2027.
Wil je erbij zijn? Meld je vooraf aan, dan zetten we je op de gastenlijst.
Klik op de link voor meer info en geef je snel op!
Beleef Parijs met ons