Recept: Patisson
5 Spices Ganache
400 Gr Room
40 Gr Limoen puree
25 Invertsuiker
140 Gr Pure chocolade
400 Gr Melk chocolade
6 Gr Kruidnagel
1 Gr Kaneel stokjes
3 Gr Ster anijs
3 Kardamon
1/2 Vanille stokjes
Verwarm de room met de kruiden.Voeg de invertsuiker toe. Zeef alles op de chocolade. Homogeniseer met de staafmixer voor gebruik.
Limoen Caramel ganache
300 Gr Witte chocolade
220 Gr Room
150 Gr Suiker
80 Gr Limoen puree
Carameliseer de suiker en blus met de limoen en de room. Voeg de witte chocolade toe. Homogeniseer met de staafmixer.
Maak de vorm schoon voor gebruik. Spray de chocolade vorm met de op temperatuur gebrachte cacaoboter. Laat de cacaoboter voldoende uitkristalliseren. Breng de chocolade op temperatuur en mouleer de chocolade vorm. Bereid de ganache en vul de chocolade vorm met de afgekoelde ganache. Na het uitkristalliseren van de ganache sluit de vorm met een dunne laag chocolade. Laat uitkristalliseren tot hij volledig los komt van de vorm. Haal de bonbons uit de vorm en werk eventueel af.