Recept: Patisson

5 Spices Ganache

400      Gr        Room

40        Gr        Limoen puree

25                    Invertsuiker

140      Gr        Pure chocolade

400      Gr        Melk chocolade

6          Gr        Kruidnagel

1          Gr        Kaneel stokjes

3          Gr        Ster anijs

3                      Kardamon

1/2                   Vanille stokjes

Verwarm de room met de kruiden.Voeg de invertsuiker toe. Zeef alles op de chocolade. Homogeniseer met de staafmixer voor gebruik.

Limoen Caramel ganache

300      Gr        Witte chocolade

220      Gr        Room

150      Gr        Suiker

80        Gr        Limoen puree

Carameliseer de suiker en blus met de limoen en de room. Voeg de witte chocolade toe. Homogeniseer met de staafmixer.

Maak de vorm schoon voor gebruik. Spray de chocolade vorm met de op temperatuur gebrachte cacaoboter. Laat de cacaoboter voldoende uitkristalliseren. Breng de chocolade op temperatuur en mouleer de chocolade vorm. Bereid de ganache en vul de chocolade vorm met de afgekoelde ganache. Na het uitkristalliseren van de ganache sluit de vorm met een dunne laag chocolade. Laat uitkristalliseren tot hij volledig los komt van de vorm. Haal de bonbons uit de vorm en werk eventueel af.